Wednesday, January 26, 2005

sayur xtau nama

Monday, January 17, 2005

Asam Laksa

Mijon nk resipi asam laksa yg kaw kaw punya.

Friday, January 14, 2005

Udang 'Stir Fry' Dgn Sayur Leek

tnya skit...sayur leek tu sayur apa?

Asam Pedas Ikan Pari Ala Nyonya

Ayam Lada Hitam

Lauk ni, kalau masak betul2 jadi, rasa kuahnya macam 'Prosperity Burger'

Thursday, January 13, 2005

Kari Teloq (Catalog)

Okeyla…lauk ni aku masak masa tegah hari yg Kcma ada kelas ngn Dr. Laili..memang kena dgn namanya….

Kacang panjang goreng dgn telur

ni yg paling simple nih...

Sup Ayam

Lauk ni memang FAMOUS kat umah sec 24...dihidangkan dgn timun & sambal belacan... biasanya harga yg ditetapkan RM 1.50....kalau Pajar menyibuk Eila mesti kata "pegang je singgit stengah" hehehe...

Ikan Masak Masam Manis

Ikan percik

Ikan Goreng Dgn Sambal Cili

Ini resipi Ekspress

Sardin

Mak biasa jugak edit ikan sardin dlm tin buat masak asam...tapi sardin masam manis cam NAN request tu “complicated” sgt...cara nk buat masak asam ni, very simple...macam masak sardin biasa...cuma ada penambahan beberapa jenis bhn...

Begedil Tauhu Vegetarian

Suka makan begedil tak? Ingat x begedil tauhu yg kita makan kt umah Deah masa dia buat housewarming.

Wednesday, January 12, 2005

Penang Char Kuey Tiaw

Sup Sayur Campur

Rasanya Kcma mmg suka makan sup ni...tambah2 kalau campur keropok...hehehe

Tuesday, January 11, 2005

Gulai Ikan Masin Dgn Nenas

Dulu Cat paling suka makan lauk ni...skang tak tau la....

Mee Celup

ni pun resipi mijon dlm blog Ana

Sunday, January 09, 2005

Mee Rebus Johor

ni resipi mijon ...request dr Ana. kalau sesape ada lg resipi lain skit dr yg mijon bagi sila masukkn bhgn comment.

wah wah wah..resipi la pulak

hehehe..ni ats pemintaan cik kartina kita yg mula berjinak-jinak dlm arena pemasakan. so kalau sesape nk anta resipi mcm cik mijon tu...korg blh send dlm comment (cam biasa) or new post. ataupun kalau malas sgt tulis je dlm blog kshima or ana..nnti shima post kt blog nih. ok...selamat mencoba!